Αυτές οι 6 προϋποθέσεις εξασφαλίζουν έναν ήρεμο ύπνο στο παιδί

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μαζί του ήρθαν και οι υψηλές θερμοκρασίες. Ένα από τα θέματα που απασχολούν εμάς τους γονείς αυτό το διάστημα είναι το πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο για το παιδί – αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η ζέστη είναι αναπόφευκτη και συχνά ταλαιπωρεί μικρούς και μεγάλους όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα. Πολλά παιδιά βιώνουν νυχτερινή εφίδρωση, είναι ανήσυχα και κάνουν άστατο ύπνο εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας.


Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε ως γονείς για να εξασφαλίσουμε έναν ήρεμο ύπνο στο παιδί μας;
1. Ντύστε το παιδί με τα κατάλληλα ρούχα
Τα 100% βαμβακερά φορμάκια ή πυτζαμάκια είναι μια ιδανική επιλογή μιας και το δέρμα του παιδιού μπορεί να «αναπνέει» και έτσι να μην ιδρώνει. Επιλέγουμε επίσης και βαμβακερά σεντόνια για το κρεβάτι ή την κούνια του.

2. Κάντε το ένα γρήγορο, αναζωογονητικό ντους
Λίγο πριν πάτε με το μικρό σας για ύπνο, κάντε το ένα δροσερό μπανάκι με χλιαρό νερό – ακόμα και αν το είχατε κάνει ξανά στη διάρκεια της ημέρας. Ένα γρήγορο και αναζωογονητικό ντους θα το δροσίσει και θα το χαλαρώσει για να κοιμηθεί καλύτερα!

3. Διατηρήστε τη ρουτίνα του
Σίγουρα, λόγω καλοκαιριού και διακοπών, η ρουτίνα πριν τον ύπνο δεν μπορεί να είναι 100% η ίδια μ’ αυτή της κλασικής μας καθημερινότητας. Προκειμένου, όμως, να εξασφαλίσουμε έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο για το παιδί, θα πρέπει να φροντίσουμε να μην παραβλέψουμε εντελώς τη ρουτίνα του.

Το καλοκαίρι οι μέρες είναι μεγαλύτερες και συχνά πιο χαλαρές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να βάζετε το παιδί για ύπνο πιο αργά και διαφορετική ώρα κάθε φορά. Ακολουθήστε τη ρουτίνα και το πρόγραμμα του ύπνου που έχει συνηθίσει και έχει εξοικειωθεί και έτσι θα μπορεί να κοιμηθεί καλύτερα! Πολύ σημαντικό επίσης, είναι να διατηρήσετε όσο γίνεται πιο σταθερές τις ώρες γευμάτων – πάντα με κατάλληλες κι ελαφριές τροφές που δεν προκαλούν υπερδιέγερση – και να απομακρύνετε το παιδί από οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν πάτε για ύπνο.


4. Κρατήστε το δωμάτιο δροσερό
Είναι δεδομένο ότι ένα ζεστό υπνοδωμάτιο προκαλεί διαταραχές στον ύπνο όλων μας. Προμηθευτείτε, λοιπόν, με ένα θερμόμετρο δωματίου. Έτσι, θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θερμοκρασία στο χώρο όπου κοιμάται το παιδί. Φροντίστε να κρατάτε κλειστό το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανοίγετε τα παράθυρα νωρίς το βράδυ, λίγο πριν από τον ύπνο. Επίσης, ένας ανεμιστήρας – που δεν θα είναι στραμμένος προς το παιδί – θα εξασφαλίσει ένα δροσερό αεράκι. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε και μερικά δοχεία με πάγο πλάι στον ανεμιστήρα για έξτρα δροσιά. Η επιθυμητή θερμοκρασία είναι περίπου 26 με 27 ºC.

5. Σεβαστείτε τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί νυστάζει
Είναι γνωστό ότι τα μικρά παιδιά στέλνουν σημάδια που δείχνουν ότι είναι κουρασμένα και θέλουν να πάνε για ύπνο. Κάποια από αυτά είναι το τρίψιμο των ματιών, το χασμουρητό, η γκρίνια, το κλάμα και η απώλεια διάθεσης για παιχνίδι. Αν δεν βάλετε εκείνη την ώρα το παιδί για ύπνο, το σώμα του καθυστερεί την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την έλευση του ύπνου.

Προσπαθήστε, όσο γίνεται, να σεβαστείτε αυτές τις ενδείξεις και να δομήσετε το πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είστε όλοι ευχαριστημένοι.

6. Προστατέψτε το από «ανεπιθύμητους επισκέπτες»
Ένας από τους λόγους που ένα παιδί χάνει τον ήρεμο ύπνο του τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι και οι… «ανεπιθύμητοι επισκέπτες», δηλαδή, τα κουνούπια. Τα τσιμπήματα φέρνουν τόσο στα παιδιά όσο και σε μας αναστάτωση και εκνευρισμό με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να χαλαρώσουμε και να αποκοιμηθούμε.

Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε ότι η νούμερο ένα προϋπόθεση για ήρεμο και ποιοτικό ύπνο, είναι να έχει προηγηθεί μια γεμάτη και πλήρης ημέρα. Μια ημέρα που κάθε αίτημα για σύνδεση, ικανοποιήθηκε. Μια ημέρα που ήταν μια ακόμη ευκαιρία να «κοιτάξετε» την ψυχή του παιδιού σας. Μια ημέρα γεμάτη κοινές στιγμές, που θα φέρνουν… γλυκά όνειρα!

Καλό Καλοκαίρι!

ΠΗΓΗ

COMMENTS

Όνομα

Αθλητικά,77,Άντρας,21,Αυτοκίνητο,12,Γεύσεις,24,Γυναίκα,45,Διάστημα,3,Ελλάδα,211,Επικαιρότητα,92,Επικοινωνία,1,Ζώδια,21,Θεσσαλονίκη,17,Θρησκεία,11,Καιρός,9,Κοινωνία,30,Κορυφαία,169,Κόσμος,113,Μόδα,10,Μπάσκετ,12,Οδηγίες,2,Οικογένεια,15,Οικονομία,55,Ομορφιά,4,Παιδεία,26,Παιδί,21,Παράξενα,8,Περιβάλλον,10,Ποδόσφαιρο,47,Πολιτική,97,Σπίτι,2,Σχέσεις,25,Τεχνολογία,26,Τροφή για σκέψη,12,Υγεία,42,Ψυχολογία,29,Formula 1,3,Girls,12,Internet,7,Media,43,Neftlix,1,Showbiz,76,Tic Toc,1,Video,89,Viral,69,
ltr
item
Τέλεια Νέα : Αυτές οι 6 προϋποθέσεις εξασφαλίζουν έναν ήρεμο ύπνο στο παιδί
Αυτές οι 6 προϋποθέσεις εξασφαλίζουν έναν ήρεμο ύπνο στο παιδί
https://1.bp.blogspot.com/-T0SesVpFZOM/XtQkuRBkdRI/AAAAAAAAChs/rKJZC7S_7NEFkEoqEWKUIjP5tQJGoy7XgCLcBGAsYHQ/s640/43.jpeg
https://1.bp.blogspot.com/-T0SesVpFZOM/XtQkuRBkdRI/AAAAAAAAChs/rKJZC7S_7NEFkEoqEWKUIjP5tQJGoy7XgCLcBGAsYHQ/s72-c/43.jpeg
Τέλεια Νέα
https://teleianea.blogspot.com/2020/06/6.html
https://teleianea.blogspot.com/
https://teleianea.blogspot.com/
https://teleianea.blogspot.com/2020/06/6.html
true
449103386625759726
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content