Μωρό πέντε μηνών στο νοσοκομείο με συμπτώματα Kawasaki

Τρεις εβδομάδες κλείνει στο νοσοκομείο η μόλις πέντε μηνών Leia Godwin από τη Βρετανία, η οποία εμφάνισε μια σπάνια φλεγμονώδη ασθένεια που συνδέεται με τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror, οι γιατροί διέγνωσαν νόσο παρόμοια με την Kawasaki.

Η 35χρονη μητέρα Hannah Godwin δεν ανησύχησε αρκετά, όταν η μικρή Leia ανέβασε πυρετό, το Σάββατο 25 Απριλίου αποδίδοντάς το στη ζέστη της μέρας. Και την πρώτη κοκκινίλα στο δέρμα του μωρού την απέδωσε σε πιθανή αλλεργία.

Επικοινώνησε ωστόσο με γιατρό, που της είπε να πάει το μωρό στο νοσοκομείο. Μέχρι να φτάσουν, ο πυρετός είχε ανέβει κι άλλο κι έτσι έσπευσαν κατευθείαν στα επείγοντα.

«Πρώτα απ' όλα ανησύχησαν με τον ψηλό πυρετό. Για την κοκκινίλα δεν ήξεραν τι είναι. Οι γιατροί έδειξαν ικανοποίηση όταν ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί, μετά την αγωγή. Μετά όμως εντόπισαν τρία ή τέσσερα μικρά εξανθήματα και τότε άρχισα να της δίνουν αντιβιοτικά, φοβούμενοι μηνιγγίτιδα ή κάποιας μορφής σήψη» περιγράφει η μητέρα της.

Μετά την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο, η κατάσταση της μικρής Leia επιδεινώθηκε. Όλο της το σώμα γέμισε εξανθήματα, είχε ψηλό πυρετό και εμφάνιζε βήχα και ταχυκαρδία.

Παρότι οι ακτινογραφίες της βγήκαν καθαρές, μεταφέρθηκε σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η 35χρονη δεν είχε καν σκεφτεί το ενδεχόμενο η κόρης της να νοσούσε λόγω κορονοϊού, καθώς όλη η οικογένεια ήταν σε απομόνωση επί επτά εβδομάδες, καθώς ο πατέρας Simon και μία από τις κόρες τους, η 9χρονη Gracie, ανήκουν σε ευπαθή ομάδα λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Στα τέλη Απριλίου όμως άρχισαν οι πρώτες αναφορές για σοβαρή ασθένεια που συνδέεται με τον κορονοϊό στα μικρά παιδιά. Η Leia είχε κάνει δύο φορές το τεστ πριν μπει στο νοσοκομείο και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Λόγω των συμπτωμάτων της, όμως, οι γιατροί αντιμετώπισαν την μικρή Leia σαν να ήταν θετική στον ιό, και ανησυχώντας για την κατάστασή της τη μετέφεραν σε νοσοκομείο στο Κάρντιφ, όπου μπήκε στη ΜΕΘ και της χορηγούνταν οξυγόνο μέσω της μύτης.

Άλλο σύμπτωμα του μωρού ήταν τα πρησμένα πόδια, κάτι που η Hannah πληροφορήθηκε πως είναι σημάδι της νόσου Kawasaki.

Οι γιατροί δεν ήθελαν να ονοματίσουν τη νόσο καθώς εμφάνιζε κάποια συμπτώματα αλλά όχι όλα. Είπαν στη μητέρα της πως εξέταζαν το ενδεχόμενο φλεγμονώδους συνδρόμου που συνδέεται με την Covid-19.

Έκαναν στη μικρή τεστ αντισωμάτων και για πρώτη φορά βγήκε θετικό, που σημαίνει πως κάποια στιγμή στους πέντε μήνες της ζωής της νόσησε αλλά χωρίς συμπτώματα.

Έκτοτε η κατάστασή της, από τις 6 Μαΐου και μετά, η κατάστασή της ήταν μία έτσι και μία αλλιώς. Δεν είναι πλέον στη ΜΕΘ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, και λαμβάνει φάρμακα από το στόμα.

Ωστόσο έχει φλεγμονή σε αρτηρία και ανεύρυσμα σε άλλη, κι έτσι κάνει καθημερινά δύο ενέσεις και παραμένει στο νοσοκομείο.

«Οι γιατροί λένε πως η "κανονική" Kawasaki θα έπρεπε να είχε ανταποκριθεί στη θεραπεία κι έτσι δεν είναι σίγουροι αν αυτό που έχει η Leia συνδέεται με Covid-19 ή όχι. Παρακολουθούν και περιμένουν» λέει η μαμά της.

COMMENTS

Όνομα

Αθλητικά,77,Άντρας,21,Αυτοκίνητο,12,Γεύσεις,24,Γυναίκα,45,Διάστημα,3,Ελλάδα,211,Επικαιρότητα,92,Επικοινωνία,1,Ζώδια,21,Θεσσαλονίκη,17,Θρησκεία,11,Καιρός,9,Κοινωνία,30,Κορυφαία,169,Κόσμος,113,Μόδα,10,Μπάσκετ,12,Οδηγίες,2,Οικογένεια,15,Οικονομία,55,Ομορφιά,4,Παιδεία,26,Παιδί,21,Παράξενα,8,Περιβάλλον,10,Ποδόσφαιρο,47,Πολιτική,97,Σπίτι,2,Σχέσεις,25,Τεχνολογία,26,Τροφή για σκέψη,12,Υγεία,42,Ψυχολογία,29,Formula 1,3,Girls,12,Internet,7,Media,43,Neftlix,1,Showbiz,76,Tic Toc,1,Video,89,Viral,69,
ltr
item
Τέλεια Νέα : Μωρό πέντε μηνών στο νοσοκομείο με συμπτώματα Kawasaki
Μωρό πέντε μηνών στο νοσοκομείο με συμπτώματα Kawasaki
https://1.bp.blogspot.com/-2nEnKFjMegA/Xr0eqSg8hBI/AAAAAAAAAVo/dTVqGV9ZFT8-yUCo7nzgl-fSV4GDtzydwCLcBGAsYHQ/s640/433.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-2nEnKFjMegA/Xr0eqSg8hBI/AAAAAAAAAVo/dTVqGV9ZFT8-yUCo7nzgl-fSV4GDtzydwCLcBGAsYHQ/s72-c/433.jpg
Τέλεια Νέα
https://teleianea.blogspot.com/2020/05/kawasaki.html
https://teleianea.blogspot.com/
https://teleianea.blogspot.com/
https://teleianea.blogspot.com/2020/05/kawasaki.html
true
449103386625759726
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content